70 de ani de la ocuparea Basarabiei de catre URSS: parastas la Monumentul Deportatilor de la Orhei

70 de ani de la ocuparea Basarabiei de catre URSS: parastas la Monumentul Deportatilor de la Orhei

in data de 28 iunie 2010, la implinirea a 70 de ani de la ocuparea Basarabiei de catre URSS, in fata Monumentului Deportatilor din Orhei a fost oficiat un parastas de pomenire a tuturor celor ce au murit in urma ororilor regimului stalinist, cat si a celor ce si-au dat viata pentru apararea integritatii noastre nationale romanesti.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin (cell extract) or…


Dupa savarsirea serviciului divin, parintele consilier Sergiu Aga, parohul Bisericii „Sfantul Vasile de la Poiana Marului” din orasul Orhei, a rostit o cuvantare in care a expus succint parcursul istoric nefericit prin care a trecut blanda Basarabie si oamenii ei credinciosi, cu frica de Dumnezeu.

S-a tinut un moment de reculegere, dupa care cativa oameni ce au avut de suferit tragica experienta a deportarilor au impartasit prezentilor impresiile suferintelor nesfarsite ale celor transportati in vagoane pentru vite in Siberia de gheata.

La eveniment au participat membri ai Autoritatilor Orasenesti si Raionale care, impreuna cu toti participantii au depus flori la monument.

Biroul de Presa al Mitropoliei Basarabiei

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.