publicat în: Arhivă

Slujba de sfintire a bisericii Buscata (f.Gologofta) Vaslui, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, construita de Dna. Todirascu Tatiana

Preasfintitul Corneliu, Episcopul Husilor, a sfintit acest lacas inchinat Maicii Domnului si a liturghisit in biserica nou sfintita. Doamna Todirascu Tatiana, care a suportat in totalitate lucrarile de constructie, a primit un cuvant special de gratitudine din partea Preasfintiei Sale, care i-a multumit si a felicitat-o pentru eforturile depuse. Tot cu acest prilej, Preasfintia Sa a oferit distinctii de vrednicie tuturor celor care au contribuit la ctitorirea sfantului lacas, alaturi de parintele paroh.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian (cell extract) or…


Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a slujit in localitatea Buscata, filie a Parohiei Gologofta, Protopopiatul Vaslui, in data de 27 iunie 2010.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, de acum inainte, va raspunde nevoilor spirituale ale celor patruzeci de familii din aceasta mica comunitate asezata intr-un peisaj deosebit, la marginea unui deal, inconjurata de paduri.

Programul liturgic a inceput prin oficierea slujbei Utreniei, urmata de slujba de sfintire a bisericii si de savarsirea Sfintei Liturghii. Construirea sfantului lacas a inceput in anul 2000, prin punerea pietrei de temelie de catre Preasfintitul Parinte Corneliu, pe atunci Arhiereu-vicar al eparhiei, lucrarile de constructie fiind incredintate parintelui Adrian Panainte.

EPISCOPIA HUSILOR

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010