Sfânta Liturghie, la biserica „Sfântul Ioan Botezãtorul” din Constanta (Pod Butelii)

Cu prilejul prãznuirii Soborului Sfântului Ioan, Înaintemergãtorul si Botezãtorul Domnului, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie, la biserica „Sfântul Ioan Botezãtorul” din Constanta (Pod Butelii)…..

In data de 6 ianuarie, dupã oficierea Slujbei de Sfintire Mare a Apei din Portul turistic Tomis, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a dãruit sticle cu Aghiasmã Mare bolnavilor de la Spitalul Judetean din Constanta si bãtrânilor de la Azilul de pe strada Unirii, Constanta.

In data, de 7 ianuarie, cu prilejul prãznuirii Soborului Sfântului Ioan, Înaintemergãtorul si Botezãtorul Domnului, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie, la biserica „Sfântul Ioan Botezãtorul” din Constanta (Pod Butelii).

Pe icoanele ortodoxe, Sfântul Ioan apare ca botezãtor, îmbrãcat în piei de animale, botezându-l pe Iisus Hristos în Iordan sau purtând propriul cap pe o tipsie, înaripat – expresie plasticã a cuvintelor proorocului lsaia: „Eu trimit pe îngerul Meu înaintea fetei Tale.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.