Programul vizitei Patriarhului Kirill in Belarus

Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii va vizita eparhiile Minsk, Polotsk si Vitebsk ale Bisericii Ortodoxe din Belarus, in perioada 25-28 septembrie. Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse se va intalni cu clerul si cu credinciosii, cu oficialitatile din tara, participand la viata comunitatilor ortodoxe si la oficierea slujbelor din Biserica, raporteaza Agentia Belta din Belarus.


La 25 septembrie Patriarhul va vizita Catedrala Sfantul Duh, unde se va inchina la Icoana Maicii Domnului din Minsk si la moastele Sfintei Sofia de Slutsk. Apoi, Patriarhul Kirill are programata o intalnire cu reprezentantii comunitatilor stiintifice si artistice, cu clerul si publicul larg in Palatul Republicii. Dupa efectuarea unui tur la Centrul spiritual educational al Bisericii Ortodoxe din Belarus, in Minsk, construit in prezent, va depune o coroana de flori la Monumentul Victoriei, aflat in Piata Victoriei.

Pe data de 26 septembrie, Seful Bisericii Ortodoxe Ruse urmeaza sa viziteze Departamentul Eparhial din Minsk al Bisericii Ortodoxe Belarus, Institutul Teologic Sfantul Chiril si Metodiu din cadrul Universitatii de Stat din Belarus, Biserica Tuturor Sfintilor – aflata in constructie, Casa de Caritate, si va oficia o slujba in Biserica Sfanta Cruce in cinstea Sfintilor din Belarus.

in aceeasi zi, Patriarhul va vizita, in Polotsk, Manastirea de maici Hristos Mantuitorul – Sfanta Eufrosina la sarbatoarea inaltarea Sfintei Cruci si Sfanta Eufrosina de Polotsk.

Pe data de 27 septembrie, Patriarhul Kirill va oficia o slujba in Biserica inaltarea Sfintei Cruci, din Polotsk, vizitand Bisericile Schimbarea la Fata si Catedrala Sfanta Sofia.

Patriarhul va mai calatori, de asemenea, la Vitebsk, unde va depune o coroana de flori la Crucea Memoriala aflata pe locul fostului lagar de concentrare in care 180.000 de oameni au fost ucisi. Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse va efectua o vizita si in Biserica Maicii lui Dumnezeu, participand la o ceremonie de inaugurare a Pietei Victoriei, cea mai mare din Belarus.

La 28 septembrie, Patriarhul Kirill se va intalni cu studentii si tinerii, in Amfiteatrul de vara si va sfinti piatra de temelie a Bisericii Sfantul Nicolae, care se va reconstrui in Vitebsk.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.