Sfinţirea paraclisului din vechea stăreţie a Mănăstirii Cernica



Astăzi, 3 decembrie a.c., la Mănăstirea Cernica, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat sfinţirea paraclisului din vechea stăreţie a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, cu hramurile „Sfântul Ioan Evanghelistul”, „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” şi „Sfântul Paisie de la Neamţ”.

După sfinţirea paraclisului, Întâistătătorul Bisericii noastre a săvârşit, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie, iar la final, cu prilejul împlinirii a 400 de ani de atestare documentară a Mănăstirii Cernica, s-a lansat monografia „Priveghere în Ostrov, Mănăstirea Cernica – 400 de ani de cult şi cultură”.

După ora 16.00 va urma prima parte a sinaxei stareţilor şi a stareţelor din Arhiepiscopia Bucureştilor, care va continua şi mâine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.