publicat în: Arhivă

Coloniştii evrei au profanat mai multe moschei din Cisiordania

Mai mulţi colonişti evrei au profanat marţi câteva moschei din localităţi ale Cisiordaniei, cu inscripţii jignitoare la adresa profetului Mohamed şi cu desene ale Stelei lui David, au declarat martori şi oficiali palestinieni.

Coloniştii au mai scris “moarte arabilor” pe pereţii moscheei din localitatea Al-Sawyeh, la sud de Nablus, în Cisiordania de nord, a spus Abdelrahim Mohammad, un membru al consiliului municipal al localităţii.

Aceştia au desenat, în zorii zilei, în localitate, Stele ale lui David pe uşile unor magazine şi au tăiat anvelopele a opt maşini”, a spus M. Abdelrahim.

Coloniştii au continuat cu inscripţionarea stelelor şi a cuvântul “Hebron”, pe alte două moschei din aşezările Turmousayya şi Sinjel, între Nablus şi Ramallah, afirmă martorii.

Inscripţionarea cuvântului Hebron este o referire la lupta coloniştilor împotriva unui ordin de evacuare a unei case palestiniene aflată în acest oraş, în sudul Cisiordaniei.

Cel puţin 13 palestinieni au fost răniţi în noaptea de luni spre marţi, în timpul unor proteste violente ale ultra-naţionaliştilor israelieni, împotriva ordinului de deportare, spun surse medicale.