Sfintirea Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din localitatea Recea, judetul Brasov

Sfintirea Bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din localitatea Recea, judetul Brasov

Duminica, 11 aprilie 2010, a fost sfintita Biserica „Sfintii imparati Constantin si Elena” din localitatea brasoveana Recea. Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Ardealului, inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu.


Despre aceasta sfintire a vorbit inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu care a spus:

„Am realizat o lucrare sfintitoare in Biserica Parohiei ‘Recea Noua’ sfintind pictura si rezidind Sfantul Altar. Biserica veche din 1914, avand nevoie de refacere. Altarul a fost refacut in intregime si l-am pregatit legandu-l de altarul viu din care a inviat Mantuitorul Iisus Hristos din Ierusalim. A devenit si Biserica aceasta Ierusalim”.

Biserica a fost infrumusetata cu pictura noua in anul 2000 prin contributia credinciosilor si a autoritatilor locale.

Conform traditiei, credinciosii au trecut prin Sfantul Altar si s-au inchinat, sarutand Sfanta Masa, Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce.

stiri din MITROPOLIA ARDEALULUI

©redactor Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.