Resfintirea bisericii Sf Arhangheli Mihail si Gavriil Satuc Faurei – Braila

Temelia sfantului lacas a fost pusa in 29 august 1926, pe locul donat de dna Elisa Teodorescu. Principalul ctitor al lacasului de cult a fost boierul Petru Garboviceanu, ajutat de fiul sau Petru P. Garboviceanu, care era primar al satului.

Initiativa a apartinut ieromonahului Daniel Pana, ajutat de Consiliul parohial si credinciosii parohiei. Biserica s-a sfintit pe 29 octombrie 1933, de catre Episcopul Ghenadie Niculescu al Eparhiei Buzaului, cand preot paroh era Gheorghe Gazdaru.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian (cell extract) or…


La 5 decembrie 2000, a fost instalat preotul ?tefan Sebastian Ciprian care a demarat mai multe lucrari in vederea restaurarii sfantului lacas. Astfel, a fost restaurata pictura in ulei de catre pictorul Oprea Dumitru din Galati, intre anii 2003-2006.

S-au mai efectuat lucrari exterioare de refacere a fatadei bisericii, turnarea de trotuare, s-au schimbat stranile si mobilierul. S-a refacut clopotnita si s-a pictat interior, s-a ridicat o noua cancelarie parohiala unde se depoziteaza arhiva si biblioteca. Biserica este incalzita de o noua centrala termica. Obiectele de cult au fost innoite: sfesnicele, candelele, Sf. Chivot, Sf. Evanghelie, Sfintele Vesminte si Acoperamintele de la Sf. Masa.

Cu mare bucurie, credinciosii parohie Satuc si din satele vecine, au luat parte la randuiala resfintirii bisericii care a avut loc in ziua de 27.06.2010, la Duminica a V-a dupa Rusalii, slujba ce a fost savarsita de catre inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi.

A urmat slujba Sfintei Liturghii, savarsita in apropierea sfantului lacas innoit, timp in care credinciosii au putut trece si inchina in Sfantul Altar al bisericii.

ARHIEPISCOPIA DUNARII DE JOS

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.