Admiterea la FACULTATEA DE TEOLOGIE din Tomis – 2010

Admiterea la FACULTATEA DE TEOLOGIE din Tomis – 2010

?coala teologica de la Tomis are o vechime bimilenara.

Nu gresim daca spunem ca bazele ei au fost puse chiar de catre Sfintii Apostoli Andrei si Filip, cei care au propovaduit si i-au catehizat pentru prima data pe stramosii nostri dintre Dunare si Mare.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu (cell extract) or…


OFERTA EDUCATIONALA 2010

LICENTA:

  1. Teologie Ortodoxa Pastorala
  2. Teologie Ortodoxa Didactica
  3. Teologie Arta Sacra (Muzica)
  4. Teologie Ortodoxa Sociala

MASTER:

  1. Studii Religioase si Juridico-Canonice ale celor trei mari Religii Monoteiste (Mozaica, Crestina si Islamica)
  2. Teologie Ortodoxa. Strategii de Comunicare
  3. Teologie Biblica
  4. Teologie Sistematica
  5. Istoria Culturii si Civilizatiei Crestine in Sud-Estul Europei
  6. Literatura Patristica, Limbi Clasice si Slave
  7. Managementul Turismului Religios
  8. Teologie Practica

DOCTORAT:

  1. ?coala doctorala este organizata pentru doctoratul stiintific in domeniul fundamental TEOLOGIE. Studiile doctorale promoveaza interdisciplinaritatea intre subdomeniile: Noul Testament, Vechiul Testament, Drept canonic, Morala, Misiologie si Istoria filosofiei si prin cursuri de studii avansate si programe comune de cercetare.

PERIOADELE DE iNSCRIERE ?I DE EXAMEN PENTRU ADMITEREA 2010

iNSCRIERI 12 – 20 IULIE 2010
INTERVIU 21 – 24 IULIE 2010

  • taxa de inscriere este de 100 RON
  • taxa de inmatriculare este de 100 RON
  • taxa de scolarizare: Teologie Pastorala – 2500 RON/an
  • taxa de scolarizare: Teologie Didactica, Teologie Sociala, Arta Sacra – 2200 RON / an
  • taxa scolarizare masterat – 2500 RON / an
  • taxa de inscriere la masterat este de 100 RON

Dragi candidati,

?coala teologica de la Tomis are o vechime bimilenara. Nu gresim daca spunem ca bazele ei au fost puse chiar de catre Sfintii Apostoli Andrei si Filip, cei care au propovaduit si i-au catehizat pentru prima data pe stramosii nostri dintre Dunare si Mare. Mesajul Evangheliei a fost, mai apoi, rostit si aparat in bazilicile provinciei prin ierarhii, monahii si preotii care le-au urmat. Sfintii Ierarhi Bretanion si Theotim I sau monahii provinciei, Sfintii Ioan Cassian si Gherman si renumitii calugarii sciti, sunt produsul acestei scoli si, in acelasi timp, invatatori ortodocsi recunoscuti si apreciati de Biserica universala.
Traditia teologica tomitana este continuata astazi intre Dunare si Mare de Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii „Ovidius” – Constanta. Este singura institutie de invatamant teologic superior din Dobrogea si, in acelasi timp, cea mai importanta din zona de sud-est a Romaniei. Aici va asteptam pe voi, toti cei care doriti sa studiati sau sa aprofundati dreapta credinta, sub indrumarea unor cadre didactice de specialitate competente.

Cu arhieresti binecuvantari,

TEODOSIE,

Arhiepiscop al Tomisului,

Decan al Facultatii de Teologie

din Universitatea „Ovidius” Constanta

SPECIALIZARILE FACULTATII DE TEOLOGIE 2010 – 2011

Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii „Ovidius” Constanta acopera toate programele universitare de studiu de licenta din domeniul Teologie acceptate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania si de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane:

Teologie Ortodoxa Pastorala 4 ani
Teologie Ortodoxa Didactica 3 ani
Arta Sacra – Muzica 3 ani
Teologie Ortodoxa Sociala 3 ani

Teologie Ortodoxa PastoralaOrganizata in cadrul Facultatii noastre inca din anul 1997, aceasta specializare functioneaza cu acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si este acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Studentii acestui program educational sunt pregatiti si formati pentru misiunea de slujitori ai sfintelor altare, pentru incadrarea in administratia bisericeasca, dar si pentru incadrarea in invatamantul preuniversitar, ca profesori de Religie. De asemenea, absolventii bine pregatiti, preocupati de cercetare si aprofundarea cunostintelor dobandite in timpul facultatii, se pot specializa in cadrul programelor de master si, ulterior, la scoala doctorala din cadrul Facultatii de Teologie.

Teologie Ortodoxa Didactica – Specializarea a fost infiintata in anul 2005 prin fuzionarea fostelor specializari Teologie Istorie si Teologie Litere organizate in cadrul Universitatii „Ovidius” Constanta inca din anul 1992. Aceasta functioneaza cu acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si este acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. in cadrul acestei specializari, pe durata a trei ani de studiu, studentii sunt pregatiti in primul rand pentru incadrarea in invatamantul preuniversitar ca profesori de religie. De asemenea, studentii acestui program de licenta pot studia si discipline de filologie sau de istorie. Aceasta le deschide posibilitatea, prin urmarea unor cursuri suplimentare, de a preda in invatamantul preuniversitar si disciplinele „Limba si literatura romana” sau „Istoria Romaniei”. Specializarea Teologie Didactica se adreseaza si educatoarelor si/sau invatatoarelor din sistemul educational romanesc care doresc sa urmeze cursurile unei facultati de specialitate.

Arta Sacra (Muzica) – Specializarea a fost infiintata in anul 2005, prin reorganizarea fostei specializari Teologie – Pedagogie Muzicala, infiintata in anul 2001. Aceasta functioneaza cu acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si cu autorizarea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Absolventii acestei specializari vor putea acoperi golurile existente in aceasta privinta ca profesori de muzica la seminariile teologice, facultatile de teologie si scolile de cantareti bisericesti, profesori de Religie si de Educatie Muzicala la scolile cu clasele I-VIII (stiuta fiind lipsa mare de personal calificat mai ales in mediul rural), psalti si protopsalti in manastiri, catedrale si biserici, dirijori de coruri bisericesti. Acest program de licenta isi asuma ca obiectiv formarea de specialisti in domeniul muzicii bisericesti. Se are in vedere asigurarea mobilitatii profesionale in domeniu prin stimularea creativitatii si a abilitatii de cercetare, precum si prin studierea unor capitole fundamentale din aria muzicala laica. Este singura specializare cu acest caracter din sistemul de invatamant romanesc teologic actual.

Teologie Sociala – Sistemul de asistenta sociala se bucura de o atentie tot mai mare din partea factorilor decizionali atat in tara noastra, cat si in Uniunea Europeana. Acest lucru se datoreaza, pe de o parte, faptului ca populatia continetului nostru este tot mai imbatranita, dar si realitatii ca multe familii tinere, angajate in tara sau chiar in strainatate, nu mai gasesc timpul necesar pentru a se ocupa de cresterea si educarea propriilor copii. Intuind nevoia de asistenti sociali pe care piata de munca romaneasca si europeana o va resimti tot mai mult, Facultatea de Teologie a organizat, inca din anul 2005, specializarea Teologie – Sociala. in momentul de fata, in cadrul acestui program educational de licenta, intitulat Teologie Sociala, sunt pregatiti asistenti sociali capabili sa raspunda cerintelor din domeniu. Prin urmarea cursurilor acestei specializari, candidatii dobandesc pregatirea necesara si, la finalul cursurilor, o diploma care le va permite angajarea in sistemul de asistenta sociala romanesc si european. Specializarea Teologie Sociala funtioneaza cu autorizarea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Programul de studiu are o durata de trei ani. Planul de invatamant al acestui program de licenta cuprinde atat discipline din domeniile Psihologie si Sociologie, cat si discipline teologice

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.