Donaţii pentru o biserică rusă din Ţara Sfântă, inexistentă, colectate pe Internet

Misiunea eclezială rusă din Ierusalim a negat informaţiile despre planurile construirii unei biserici ruse cu hramul Schimbarea la Faţă, nu departe de Muntele Tabor, în Israel şi a cerut ca lumea să fie foarte atentă cu donaţiile colectate prin Internet.

Pe website-ul Misiunii ecleziale se spune că fundaţia de caritate “The Creed” susţine că se îngrijeşte de construcţia acestei clădiri.

Misiunea a declarat că “această” fundaţie” şi strângerea de fonduri pentru biserica din Tabor” şi pentru slujbe în Ierusalim, nu au nicio legătură cu misiunea.

Prin declaraţie se afirmă în continuare că Misiunea a cerut efectuarea unei anchete Patriarhiei din Ierusalim şi a primit un răspuns de la Secretarul său General, Arhiepiscopul Aristarchos de Constantin, care a spus că este imposibilă construirea unei biserici ruse lângă Muntele Tabor, atâta timp cât o biserică ortodoxă există deja acolo.”

“Cu binecuvântarea Patriarhiei de la Ierusalim, sfintele slujbe pentru vorbitorii de limbă rusă, credincioşi, sunt efectuate numai prin intermediul Misiunii ecleziale Ruse din Ierusalim, în bisericile sale”, aminteşte Misiunea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.