Un cetatean roman, arestat in Nicosia, pentru profanarea mormintelor Intaistatatorilor Bisericii Ortodoxe Cipriote

Un cetatean roman, arestat in Nicosia, pentru profanarea mormintelor Intaistatatorilor Bisericii Ortodoxe Cipriote

Dupa cum a anuntat politia din Nicosia, la sfarsitul lunii martie 2010, intr-un sector al cimitirului Bisericii Ortodoxe Cipriote, au fost pangarite mormintele intaistatatorilor Bisericii Ortodoxe Cipriote.

Acolo ar fi aparut un cetatean al Romaniei in varsta de 34 de ani, care a lasat un pachet cu fecale umane, dupa care a incercat sa se faca nevazut.


Dupa ce a fost retinut, faptasul a recunoscut ca a dat la o parte placile din marmura de pe mormintele Arhiepiscopilor Sofronie al III-lea, Kiril al II-lea si Kiril al III-lea.

Acestia au stat in fruntea Bisericii Ortodoxe Cipriote in perioada dintre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, precizeaza publicatia Sapatamana ruseasca (sedmita).

Initial politia a anuntat ca au fost furate ramasitele pamantesti a doi dintre Ierarhi, dar cum s-a constatat mai tarziu, osemintele lui Kiril al II-lea fusesera reinhumate in satul sau de bastina.

Politia inca nu a putut stabili soarta osemintelor lui Sofronie al III-lea. Acestea au putut fi reinhumate si ele sau furate. Ramasitele pamantesti ale lui Kiril al III-lea au ramas neatinse.

… puteti citi in acest moment, doar pe: Lacasuri Ortodoxe.

©redactare Carmen-Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.