A fost lansat un portal continand baza de date a bunurilor evreiesti furate in perioada Holocaustului

arhivele nationale SUALacasuri Ortodoxe: din WASHINGTON

A fost lansat un portal continand baza de date a bunurilor evreiesti furate in perioada Holocaustului

Arhivele Nationale ale Statelor Unite au infiintat un portal web destinat accesarii comune a unei baze de date a bunurilor culturale furate de la evrei in epoca nazista, care include arhivele mai multor tari si institutii internationale.

Milioane de pagini de documente si imagini scanate sunt acum disponibile prin intermediul acestui portal, unde exista posibilitatea rasfoirii arhivelor americane, franceze, britanice, germane, belgiene si ucrainene.

Site-ul, care asigura accesul public la documente referitoare la bunurile furate sau pierdute in timpul erei naziste, a fost lansat oficial la Washington, in urma cu cateva zile, in cadrul unei ceremonii la care au participat sefii arhivelor nationale din mai multe tari.

“Cercetatorii din intreaga lume vor avea acum posibilitatea utilizarii unei unice porti de intrare pentru accesul larg la aceste documente scanate”, a spus David Ferriero, director al Arhivelor Nationale ale Statelor Unite.

“Este un lucru care intr-adevar vine in ajutorul victimelor supravietuitoare”, a declarat pentru AFP Frederic Du Laurens, director al Arhivelor Franceze, ale caror vaste resurse sunt incluse si ele in acest portal.

Tablouri, mobilier, carti rare furate din familiile de evrei sau de la alte victime ale Holocaustului pot fi astfel identificate si descoperite.

Lacasuri Ortodoxe va ofera AICI portita de intrare in aceasta arhiva, pe platforma guvernamentala a USA.

related articles?O Biblie evreiasca, confiscata de nazisti, a revenit in Viena

?Biblioteca din Berlin le restituie evreilor cartile furate de nazisti

?SNCF este gata sa-si deschida arhivele din perioada…

?In sfarsit, s-a semnat un acord intre Institutul Wiesenthal si

?Netanyahu a jurat ca raul nu se va mai abate peste popor…

?Ministerul German al Afacerilor Externe implicat, in mod socant

?Peste 400 de rabini solicita scuze din partea Fox News

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.