S-a hotarat: Religia va fi predata ca obiect de studiu facultativ in scolile Republicii Moldova

Guvernul din Moldova a introdus religia ca obiect de studiu facultativ in scoli

Religia va fi predata ca obiect de studiu facultativ in ?colile Republicii Moldova, incepand cu 1 septembrie 2010. O decizie in acest sens a fost aprobata de catre Guvernul Republicii Moldova in data de 30 iunie 2010.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin (cell extract) or…


Religia va fi obiect de studiu optional pentru elevii claselor 1-9. Aceasta va fi studiata doar dupa ce parintii sau tutorii legali ai copiilor isi vor da acordul printr-o cerere.

Se planifica, pana la 1 septembrie, sa fie editate manualele de religie. Resurse financiare pentru scoaterea de sub tipar a acestor manuale nu sunt alocate in buget, dar premierul Vlad Filat asigura ca se vor gasi resurse in acest scop.

Religia va fi predata de profesorii care vor primi acreditarea comisiei speciale formata de Ministerul Educatiei.

Instruirea acestora va avea loc in perioada 20-28 august curent, sustine ministrul Leonid Bujor. La finele lunii august in cadrul fiecarei institutii de invatamant scolar si gimanzial va fi prezentat curriculumul obiectului de studiu "Religia", sustine premierul Vlad Filat.

"Ne dorim ca religia sa fie studiate intr-un numar mai mare de 120 de institutii de invatamant, institutii in care religia se studiaza deja", a declarat Ministrul Educatiei Leonid Bujor, dupa cum informeaza ortodoxia.md . in cadrul obiectului "Religia", elevii vor invata despre normele social-morale si valorile spirituale, "ceea ce este bine si rau", conform declaratiei ministrului Bujor.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.