publicat în: Arhivă

O dependinta a pagodei Evry a fost deteriorata prin incendiere, de o mana criminala

Lacasuri Ortodoxe: din Evry
O dependinta a Pagodei de Evry (Essonne), aflata in constructie, a fost deteriorata in seara de marti 27 octombrie 2009, in urma unui atac incendiator care a provocat explozia unei butelii de gaz (introdusa in cladire special), au anuntat miercuri, 28 octombrie 2009, surse din politie.


Aceasta constructie, aflata pe o suprafata de douazeci de metri patrati, era atasata cladirii mari – care, odata terminata, va cuprinde mai multe locuinte pentru calugari si un centru european de formare – si adapostea o toaleta, in paralel fiind folosita pentru depozitarea utilajelor de construit.

Dependita a fost incendiata folosindu-se o substanta inflamabila, a carei natura nu a fost insa specificata. O butelie de gaz propan care se afla pe santier a fost apoi introdusa in incapere. Explozia a provocat microfisuri in pereti.

Nu s-a inregistrat nicio revendicare a acestui atac. Nu este clar in prezent daca atacul a urmarit o anumita politica sau pur si simplu a distrugerea gratuita a obiectivului.

Ancheta va reveni politiei judiciare din Evry.

in lucru din 1996, aceasta pagoda, a unei congregatii vietnameze, este cea mai mare din Europa, fiind inaugurata in 2006 si vizitata de Dalai Lama in data de 12 august 2008, cu ocazia binecuvantarii statuii lui Buddha.