O dependinta a pagodei Evry a fost deteriorata prin incendiere, de o mana criminala

Lacasuri Ortodoxe: din Evry
O dependinta a Pagodei de Evry (Essonne), aflata in constructie, a fost deteriorata in seara de marti 27 octombrie 2009, in urma unui atac incendiator care a provocat explozia unei butelii de gaz (introdusa in cladire special), au anuntat miercuri, 28 octombrie 2009, surse din politie.


Aceasta constructie, aflata pe o suprafata de douazeci de metri patrati, era atasata cladirii mari – care, odata terminata, va cuprinde mai multe locuinte pentru calugari si un centru european de formare – si adapostea o toaleta, in paralel fiind folosita pentru depozitarea utilajelor de construit.

Dependita a fost incendiata folosindu-se o substanta inflamabila, a carei natura nu a fost insa specificata. O butelie de gaz propan care se afla pe santier a fost apoi introdusa in incapere. Explozia a provocat microfisuri in pereti.

Nu s-a inregistrat nicio revendicare a acestui atac. Nu este clar in prezent daca atacul a urmarit o anumita politica sau pur si simplu a distrugerea gratuita a obiectivului.

Ancheta va reveni politiei judiciare din Evry.

in lucru din 1996, aceasta pagoda, a unei congregatii vietnameze, este cea mai mare din Europa, fiind inaugurata in 2006 si vizitata de Dalai Lama in data de 12 august 2008, cu ocazia binecuvantarii statuii lui Buddha.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.