Doua milioane de turisti au vizitat Tara Sfanta in anul 2010

Tara Sfanta Lacasuri Ortodoxe: din Tara Sfanta
Un total de doua milioane de turisti au vizitat Tara Sfanta anul trecut, conform unei declaratii a fosului ministru rus al culturii, Mihail ?vidkoi, publicata intr-un articol al ziarului Rosiskaia Gazeta.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


incasarile din turism acopera "o destul de mare parte din modestul buget al Autoritatii Nationale Palestiniene", a declarat ?vidkoi, care astazi co-prezideaza Fundatia Consiliului Interstatal pentru Contacte Umanitare.

"Tocmai de aceea, atunci cand ministerul nu a reusit sa obtina un raspuns din partea superiorilor Bisericii Nasterii Domnului, cu privire la strangerea unei sume necesare remedierii acoperisului care prezenta scurgeri, palestinienii si-u alocat banii lor, intrucat monumentele religioase, istorice si de cultura ar trebui sa ramana atractive nu doar pentru inchinatori", a asigurat acesta.

Autoritatea Nationala Palestiniana "abia daca are bani sa satisfaca nevoile sociale, culturale si educationale", a mai spus el.

Cu toate acestea, autoritatile palestiniene sunt "destul de sensibile la nevoia conservarii monumentelor, in pastrarea mostenirii lasate de o mare varietate de credinte si culturi – asiriana si babiloniana, ebraica, romana, crestina si musulmana", a incheiat ?vidkoi.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.