publicat în: Arhivă

SONDAJ: 49% dintre israelieti vor reconstruirea vechiului Templu (al 3-lea) de la Ierusalim

Majoritatea israelitilor sunt de acord cu ideea reconstruirii Templului de la Ierusalim daramat in anul 70 d. Hr. de armatele romane.

Conform unui studiu recent realizat de unul dintre canalele de televiziune din Israel, aproape jumatate dintre israelieni (49 %) sunt de acord cu ideea reconstruirii vechiului Templu de la Ierusalim.

©Redactare: KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe®


Dintre cei intervieva?i, numarul lor total nefiind indicat, doar 28% ?i-au exprimat incertitudinea, in timp ce 23% s-au opus punerii in aplicare a acestei idei.

in studiu se mai arata ca 39 % dintre israeliti sunt sceptici in ceea ce priveste posibilitatea realizarii lucrarii.

Ultimul templul, cel de-al doilea a fost daramat de armata romana, fapt istorisit de istoricul evreu Iosif Flaviu – singurul evreu care a scapat viu de masacrul din anul 70 d. Hr. Iar primul templu de armatele Asiro-babiloniana (Vezi cartea Sf. Prooroc Ieremia).

Unii teologi sustin ca venirea antihristului in lume va fi precedata de constuirea acestei zidiri, Sf. Lavrentie al Cernigovului fiind citat adesea cu avertismentul ca in acest templu va fi “uns” antihristul, cel care va promite intregii omeniri o viata fericita dar fara de Dumnezeu.

EPH/Mitropolia Chisinaului si a Intregii Moldove

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010