La Cupa Mondiala din Africa de Sud, sportivilor li sa interzis folosirea simbolurilor religioase

Pe terenurile sportive din Africa de Sud, unde s-a organizat Cupa Mondiala la Fotbal, participantilor le-a fost interzisa strict afisarea oricarui fel de simbol religios. "Fotbalistilor nu li se recomanda sa se roage inainte ?i dupa meci", au informat comentatorii fotbalului din Germania.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu (cell extract)


FIFA a interzis, de asemenea, si utilizarea gesturilor religioase! Spre exemplu, dupa marcarea unui gol, fotbalistul nu poate ridica capul spre cer si arata la cer cu mainile ca semn de multumire lui Dumnezeu.

Comentatorii sportivi au eviden?iat faptul ca cei mai religio?i sportivi au fost vazu?i in echipele braziliene si franceze. in ciuda interdictiei, inainte de a intra pe teren, unii sportivi si-au pastrat obiceiurile religioase, inchinandu-se…

MITROPOLIA REPUBLICII MOLDOVA

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.