publicat în: Arhivă

Patinatorul de viteza Chad Hedrick: “exista o diferenta mare intre a spune ca esti crestin si a fi un crestin adevarat!”

Patinatorul de viteza Chad Hedrick: "exista o diferenta mare intre a spune ca esti crestin si a fi un crestin adevarat!"

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna, patinatorul de viteza Chad Hedrick, incearca sa castige diferite probe. Devenit crestin in 2008, patinatorul american a adaugat literele "CGIM" pe patinele sale, care poate ca i-au facut curiosi pe mai multi spectatori.

Ce inseamnau oare aceste initiale, si ce rol avea inscriptionarea lor pe patinele olimpicului?


Patinatorul de viteza Chad Hedrick: "exista o diferenta mare intre a spune ca esti crestin si a fi un crestin adevarat!"

Aflam astazi, din surse aflate in Statele Unite, si raspunsul: CGIM inseamna "Sa-L vedeti pe Hristos prin mine” – explica patinatorul.

Dupa ce L-a descoperit pe Hristos, Chad Hedrick s-a schimbat. in cadrul unor antrenamente pentru Jocurile Olimpice, in 2006, el afirma ca estea un texan "mandru" si motivat doar de "victorie". "Vroiam sa domin lumea! Simteam ca toata lumea era impotriva mea si ca trebuie sa dovedesc ca sunt cel mai bun", marturiseste el pe diferite site-uri din SUA. Astazi, el spune ca participa la un concurs “complet diferit".

Aceasta noua abordare nu il impiedica sa ramana insa si competitiv.

"Oamenii cred ca sunt moale acum si ca imi lipseste increderea, ca mi-am pierdut competitivitatea… dar asta numai pentru ca ei nu inteleg cu adevarat alegerea mea de a deveni crestin. Sper ca la Jocurile Olimpice de la Vancouver, ei vor vedea ca sunt in continuare foarte competitiv. Poti fi crestin si competitiv!", spune el, plin de credinta. Iar provocarea sportiva ajuta provocarea spirituala: "Jocurile Olimpice sunt o oportunitate de a le permite spectatorilor sa-L vada pe Dumnezeu prin mine. Milioane de oameni din intreaga lume vor vedea ca eu nu mai sunt Chad intunecatul din 2006.

Chad Hedrick s-a nascut intr-o familie "considerata a fi crestina, asa cum sutin mai multi oameni din intreaga lume care pretind ca sunt crestini”, dar azi el este constient de faptul ca exista o diferenta mare intre "a spune ca esti crestin si a fi un crestin adevarat".

Mai mult decat atat, convertirea lui s-a datorat, in parte, sotiei sale Lynsey si frumoasei sale familii. El afirma ca atunci cand a observat viata sotiei sale, a tatalui sau si al fratelui, a vazut "cum dragostea prevaleaza" rintre ei. "Apoi am decis sa incerc sa fiu ca ei".

Patinatorul de viteza Chad Hedrick: "exista o diferenta mare intre a spune ca esti crestin si a fi un crestin adevarat!"

Astazi, la doi ani deja, Chad Hedrick merge la biserica in fiecare duminica si spera sa reuseasca sa aiba "o viata pioasa”. Sunt atat de fericit si ma simt mult mai bine in viata mea… ma simt corect, si ma simt indreptandu-ma in directia cea buna. ?tiu ca Dumnezeu are o cale pentru mine si aceasta cale o voi si urma. Viata fara Iisus este dificila. Fara Hristos, anul trecut, viata mea ar fi luat-o intr-o cu totul alta directie.”

in 2006, la Jocurile Olimpice de la Torino, Chad Hedrick a castigat medalia de aur in cursa de 5000 metri patinaj viteza. in acest an, la Vancouver, el a castigat deja pana in prezent, in aceasta sambata, 20 februarie 2010, o medalie de bronz la 1000 de metri.

© autor KSLCatalin – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010