“In Germania se vorbeste doar germana!” – Norbert Lammert (Flux)

Datele unui sondaj efectuat de DW-Word indica faptul ca majoritatea populatiei germane sustine atitudinea de respect fata de propria limba. 54% dintre respondenti au raspuns ca oficialitatile trebuie sa raspunda in cadrul conferintelor de presa doar in limba germana.

Presedintele bundestagului german, membrul Uniunii Crestin Democrate, Norbert Lammert, a refuzat sa discute cu jurnalistii publicatiilor economice straine in limba engleza, in cadrul prezentarii de catre compania Research in Motion (RIM) a unui noi smartfon BlackBerry.


Una din ziariste l-a intrerupt pe oficialul german, care incepuse sa vorbeasca in germana, atragand indignata atentia asupra faptului ca jurnalistii nu inteleg germana. Lammert i-a raspuns acesteia in engleza ca „in Germania se vorbeste doar germana”.

Anterior, un alt politician german, Gido Westerwelle, a refuzat sa-i raspunda in engleza unui jurnalist al postului BBC. „Aici este Germania”, a raspuns Westerwelle. „Va rog sa ma intelegeti corect. Asa cum in Marea Britanie este firesc sa vorbiti in engleza, tot asa in Germania obisnuim sa vorbim doar germana”, a explicat Westerwelle.

Datele unui sondaj efectuat de DW-Word indica faptul ca majoritatea populatiei germane sustine o astfel de atitudine. in jur de 54 la suta din respondenti au raspuns ca oficialitatile trebuie sa raspunda in cadrul conferintelor de presa doar in limba germana.

un articol semnat Octavian Racu – Lacasuri Ortodoxe

publicat in:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.