(VIDEO): Yves Rossy, alias “Jetman”, reuseste in cele din urma sa zboare prin Marele Canion, in tinuturile sacre ale amerindienilor

Jetman Yves RossyLacasuri Ortodoxe: din Grand Canyon, Arizona, USA

(VIDEO): Yves Rossy, alias “Jetman”, reuseste in cele din urma sa zboare prin Marele Canion, in tinuturile sacre ale amerindienilor

Pilotul elvetian Yves Rossy, alias “Jetman”, a reusit in cele din urma sa zboare prin Marele Canion (Arizona, vestul SUA), in acest week-end, dupa cum a informat serviciul personal de presa marti, 10 mai 2011, dupa anularea unei prime incercari, vineri, 6 mai 2011.

Yves Rossy a zburat timp de opt minute in partea de vest a Marelui Canion – exploatata de tribul Hualapai, de americani nativi – unde acesta invitase presa inca de vineri, pentru un zbor care in cele din urma nu a mai avut loc.

Fotografiile si clipurile video lansate de organizatori il arata pe acesta sarind dintr-un elicopter si zburand cu aripile de carbon echipate cu reactoare, inainte de a-si deschide parasuta si de a ateriza pe terenul din zona canionului.

“Primul meu zbor in Statele Unite este in mod clar una dintre experientele cele mai memorabile, nu numai pentru frumusetea Marelui Canion ci, de asemenea, pentru privilegiul de a zbura in tinuturile sacre ale amerindienilor”, spune el intr-o declaratie.

Yves Rossy, in varsta de 51 de ani, a renuntat vineri sa mai zboare, sustinand ca autorizatiile din partea autoritatilor SUA au ajuns prea tarziu pentru a mai fi timp suficient de pregatire.

canalul Calais (France) - Douvres

Cu aripile sale cu reactie, fostul pilot de vanatoare pe Mirage III, a traversat deja canalul dintre Calais (Franta) si Dover (Anglia), in septembrie 2008. Traversarea durase zece minute.

In noiembrie 2009, pe de alta parte, acesta esuase in tentativa de a lega Africa de Europa, nu departe de Stramtoarea Gibraltar (Spania), prabusindu-se in mare, din cauza vanturilor si vremii innorate. Din acest incident, temerarul a scapat totusi nevatamat.

related articles?Lacasuri Ortodoxe, “CEL MAI MARE GRUP ORTODOX DIN LUME”

?O misiune ortodoxa de exceptie: misiunea cipriota in Kenya

?Lacasuri Ortodoxe lanseaza oficial noua varianta de SITE MOBIL.

?Lacasuri Ortodoxe – premiera nationala pe internetul romanesc

?Lansarea noii variante a ARHIVEI Video Lacasuri Ortodoxe

?Interviu: Raspunsuri tehnice la intrebari legate de pasapoartele

?AVITECH: Primul sistem de telemedicina din Romania permite SMURD

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.