Doua persoane impuscate in fata unei sinagogi din Los Angeles

Michel Moore Lacasuri Ortodoxe: din LOS ANGELES
Doua persoane impuscate in fata unei sinagogi din Los Angeles

Doi barbati au fost raniti cu focuri de arma in aceasta dimineata, joi 29 octombrie 2009, in fata unei sinagogi din nordul Los Angeles (California, vestul Statelor Unite), a spus politia.

”Cei doi barbati, in varsta de treizeci de ani, au fost raniti la picior si imediat transportati la spital. Viata lor nu este in pericol", a declarat asistentul sef al Politiei din Los Angeles (LAPD), Michael Moore.


Focurile au fost trase in timp ce cei doi barbati se aflau in parcarea sinagogii Adat Yeshurun Sephardic Congregatia, din districtul North Hollywood, la orele 6:30 dimineata.

Michel Moore a precizat ca atacatorul, un om de culoare care purta hanorac cu gluga, a fugit imediat.

Acesta a mai spus ca un ins, care a corespuns unei descrieri "foarte vagi" a atacatorului, a fost arestat in apropierea sinagogii, dar a insistat asupra faptului ca ancheta este inca in curs de desfasurare.

Michel Moore a mai precizat ca motivele atacatorului sunt necunoscute, dar faptul ca scena s-a derulat langa sinagoga, face sa para ca acestea nu sunt intamplatoare.

"Credem ca sinagoga a jucat un rol important (in acest atac) si este un motiv suficient pentru a-i alerta pe prietenii nostri din comunitatea evreiasca", a spus Moore.

Miercuri, Presedintele Barack Obama a semnat o lege privind "atacurile criminale" motivate de rasa, sex, culoarea pielii, orientare sexuala, deficiente mentale sau fizice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.