Siria: Serviciile militare si fortele de securitate se desfasoara

manifestatii siriaLacasuri Ortodoxe: din Damasc – Siria
Siria: Serviciile militare si fortele de securitate se desfasoara

Soldatii si membrii serviciilor de securitate si-au desfasurat fortele la aceasta ora, vineri, 13 mai 2011, in locurile in care contestatarii din Siria se anticipeaza ca vor organiza demonstratii suplimentare impotriva regimului, conform unor declaratii ale activistilor.

“Vad o desfasurare masiva de ofiteri ai fortelor de securitate. Mai multe puncte de control au fost organizate in orasele si satele in care au avut loc demonstratii” pentru castigarea democratiei, a declarat pentru AFP un activist pentru drepturile omului, sub conditia anonimatului.

In paralel, a mai adaugat acesta, arestarea activistilor continua in intreaga tara, in Deir Ezzor (est), in Lattakia (vest) si in Qamishli (nord-est), la Deraa (sud), acolo unde miscarea de protest a luat nastere pe 15 martie.

Aproximativ 3.000 de persoane au inceput sa demonstreze pentru libertate, dupa rugaciunile de vineri, in Qamishli, a mai spus un alt activist.

Conform unui alt militant, orasul de coasta Banias (nord-vest) este inconjurat de armata inca de sambata, “mai mult de 2.000 de militari fiind dislocati pe locul in care manifestau locuitorii si pe strazile adiacente”.

Incepand de sambata, noua persoane au fost ucise de politie in acest oras cu 50.000 de locuitori, conform activistilor. Ei au mai declarat, de asemenea, ca autoritatile au planificat demonstratii in favoarea regimului, la Deraa si Banias.

Militantii pro-democratie au lansat noi chemari la protest, vineri, in ciuda planului de represiune care a lasat aproximativ 700 de morti in urma si mii de arestari, de la mijlocul lunii martie, potrivit ONG.

Potrivit unui scriitor si oposant, Louaï Hussein, presedintele Bashar al-Assad a dat instructiuni ferme politiei, astfel incat aceasta sa nu deschida focul asupra manifestantilor.

Autoritatile acuza gruparile armate ca sunt manipulate de catre extremistii din strainatate, care doresc sa creeze haos in tara.

related articles?Inchiderea singurei sali de jocuri existente in Siria. Autorizarea

?Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou in parohia romaneasca din Siria (Pr ..

?Siria il invita pe noul patriarh libanez maronit la discutii

?Cateva referinte despre Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul – locul de nastere: Damasc, Siria

?Liderul Bisericii Ortodoxe a Greciei in vizita in Siria si Liban

?Patriarhul Romaniei invitat oficial intr-o vizita in Siria

?O moschee din Siria (Derra) – loc de adunare al protestatarilor

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.