Am de gand sa arunc in aer o sinagoga din Manhattan si sa distrug intreaga cladire!

NYPDLacasuri Ortodoxe: din New York, USA

Doi barbati arestati pentru intentia de a arunca in aer o sinagoga din New York

Doi barbati au fost arestati dupa ce au fost prinsi de politie incercand sa obtina arme si amenintand ca arunca in aer o sinagoga din Manhattan, a declarat joi, 12 mai 2011, la New York, primarul Michael Bloomberg.

Politia a “arestat doi barbati, care au recunoscut ca au incercat sa distruga o sinagoga importanta din Manhattan, apoi cumparand mai multe pistoale si o grenada de la un ofiter infiltrat”, a spus Bloomberg.

Raymond Kelly, seful NYPD, a declarat ca unul dintre acestia era cetatean american, iar celalalt era un strain care traia legal in Statele Unite.

“Ei au cumparat doua pistoale Browning semi-automate, un Smith si Wesson, munitii si o grenada de mana in timpul unei operatiuni capcana, fiind imediat arestati”, a declarat Kelly.

New York-ul, care a fost in mod repetat tinta unor atacuri sau a unor tentative de atac islamiste in ultimele doua decenii, se afla in stare de alerta sporita, mai ales dupa uciderea lui Osama bin Laden, liderul al-Qaeda, de catre trupele de comando americane, in Pakistan, in data de 2 mai 2011.

Bloomberg a declarat ca au existat 13 comploturi teroriste impotriva New York-ului, dupa atacurile din 11 septembrie 2001, care au ucis aproape 3.000 de persoane, la World Trade Center.

Oficialii i-au descris pe cei doi barbati arestati ca avand intentii islamiste extremiste de ucidere a evreilor, dar totodata actionand solitar, fara sa aiba legatura cu vreun grup organizat de tip Al-Qaeda .

“Ei au facut acest lucru pentru jihad”, a declarat procurorul, Cyrus Vance.

Ray Kelly a explicat ca unul dintre cei doi barbati arestati a declarat ca “aceasta tine de modul in care musulmanii sunt tratati in lume”. “Suntem tratati ca niste caini”, a spus omul, citat de politie.

“Am de gand sa arunc in aer o sinagoga din Manhattan si sa distrug intreaga cladire”, a mai spus unul dintre suspecti, mentionat si el de Kelly. Unul dintre cei doi barbati si-ar fi “exprimat, de asemenea, intentia de a arunca in aer Empire State Building”.

Intr-un mod neobisnuit pentru acest tip de cazuri, cei doi barbati au fost adusi in fata unei instante judecatoresti din statul New York, si nu a unui tribunal federal. Ei vor fi judecati pentru terorism si crima, a declarat procurorul Vance, ceea ce ar putea insemna inchisoare pe viata.

related articles?Un islamist suspectat de terorism isi poate numi fiul “Djehad” (Jihad)

?Agresorul caricaturistului Kurt Westergaard, acuzat de tentativa

?Iranul acuza tarile occidentale si Israelul ca ar fi stat in

?VIDEO: Uzbekistanul se plange de islamofobia din Europa

?Evolutia terorismului islamic in Italia este ingrijoratoare

?Ingusetia, o alta Cecenie pentru Kremlin: detentii ilegale ..

?(VIDEO – ziua 2) O a sasea persoana arestata, suspectata de atac

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.