publicat în: Arhivă

In Pakistan, 100 de tineri musulmani au incendiat o biserica catolica pe motiv ca un tanar crestin ar fi profanat Coranul

Lacasuri Ortodoxe: din Islamabad
Pakistan: violentele indreptate impotriva minoritatilor religioase au crescut

Cresterea recenta a violentelor din Pakistan, indreptate asupra minoritatilor non-musulmane religioase, in special impotriva crestinilor, ii ingrijoreaza pe reprezentantii locali ai Federatiei Internationale a Drepturilor Omului, care astazi, luni 14 septembrie 2009, au cerut guvernului sa actioneze rapid.


Comisia pentru Drepturile Omului, din Pakistan (HRCP), "preocupata de proliferarea atacurilor violente asupra minoritatilor religioase, a solicitat guvernului sa ia masuri preventive", a spus asociatia, afiliata la Federatia Internationala a Drepturilor Omului (FIDH), intr-o declaratie,

Comisia a luat aceasta masura “ in urma incendierii unei Biserici din Sambrial", vineri 11 septembrie, in districtul Sialkot (est) si a cresterii "actiunilor represive" intreprinse de "militiile" care citeaza frecvent "profanarea Coranului" si "blasfemia".

O suta de persoane, in special tineri, au atacat vineri Biserica Catolica Sambrial, acuzand un tanar crestin ca ar fi profanat Coranul, a declarat telefonic catre AFP, Rafaqat Ali, un ofiter al politiei locale.

"Au dat foc unor tapiterii si carti religioase, si doar sosirea politiei a evitat sa nu se inregistreze o noua tragedie", a adaugat el.

"Daunele nu sunt importante", a asigurat Ali.

Ministrul minoritatilor religioase, Shahbaz Bhatti, a vizitat locul astazi, luni 14 septembrie 2009, si s-a angajat printr-o declaratie ca guvernul "va reconstrui Biserica."