Informeaza Editia Lacasuri Ortodoxe de Spania: Omagiu adus victimelor, la doua zile dupa cutremurul din Lorca

omagiu adus victimelor din lorca.Lacasuri Ortodoxe: din Lorca (Spania)

Omagiu adus victimelor cutremurului din Lorca, la doua zile dupa acesta

Orasul Lorca din Spania de sud-est a adus un omagiu astazi, vineri 13 mai 2011, victimelor cutremurului care a lasat noua morti in urma si mii de oameni fara adapost, in cadrul unei ceremonii prezidate de catre Printul Felipe si Printesa Letizia.

Cuplul princiar a salutat familiile asezate in fata a patru sicrie, fiecare impodobit cu o coroana de flori albe si galbene. Familiile altor cinci victime au preferat o inmormantare privata.

Omagiul adus înaintea a sute de oameni s-a derulat în parcul expoziţional din oraş, la acesta participând şi primul-ministru, Jose Luis Rodriguez Zapatero, care a vizitat vineri dimineaţă cartierele afectate de cutremur.

Un bărbat de 58 de ani, Manuel Tudela, mărturisea că a venit să omagieze 3 dintre victime, pe care le şi cunoştea: un prieten, un vecin şi un văr.

“Am fost lovit foarte tare. Nu mi-am imaginat aşa ceva niciodată. Nu am fost pregătiţi”, a mărturisit acest locuitor al Lorca.

“Dar, durerea victimelor este mult mai gravă decât omagiul”, a adăugat acesta, recunoscând că sinistraţii “au primit mult ajutor”.

La două zile după cutremurul cu magnitudinea de 5.1, care a lăsat circa 15.000 de persoane fără adăpost, mii de oameni din Lorca au petrecut noaptea departe de casă, în special adăpostiţi în corturile instalate de către Armată şi Crucea Roşie.

Guvernul a anunţat joi seara că dispune de 3.500 de locuri în 4 tabere cu corturi.

Dar, Crucea Roşie a recunoscut astăzi că încă nu aveau paturi pliante pentru a-i găzdui pe toţi lucrătorii fără adăpost, mulţi dintre ei fiind agricultori din America Latină sau din Africa, fără vreo familie în regiune care să-i găzduiască.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.