Mesaj de condoleante al PF Parinte Patriarh Daniel cu prilejul trecerii la Domnul a Mitropolitului Ilarion de Durostorum

Sanctitatea Voastra,

Cu profunda durere crestineasca, am primit vestea trecerii din aceasta lume a iubitului nostru frate in Hristos si impreuna-slujitor, de binecuvantata memorie, Ilarion, Mitropolitul Durostorumului.


Plecarea sa dintre noi, dupa o indelungata activitate pastorala si misionara in diferite eparhii din Bulgaria, reprezinta un moment de tristete nu doar pentru Biserica Ortodoxa Bulgara, ci si pentru noi, cei ce l-am intalnit de multe ori, ca vecin si prieten din stravechea cetate a Durostorumului.

Aducem un omagiu pios de pretuire si de rugaciune inaintea Tronului Ceresc, fiind incredintati ca Hristos Domnul, Cel pe Care L-a slujit intreaga sa viata, ii va aseza sufletul in comuniunea sfintilor Sai, impreuna cu cei drepti si cu ingerii din ceruri.

Vesnica lui pomenire!

† D A N I E L
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.