Canonul Sfantului Andrei Criteanul ne cheama


Astazi, In toate Bisericile Ortodoxe se va citi Canonul Sfantului Andrei Criteanul, seara. De multe ori m-am gandit ca metania trebuie facuta din adanc, din suflet si prin lacrimi. Sunt lacrimi pentru pacate, transformate de metanie In lacrimi ale unei fericiri discrete … a credintei.


Traiam cu impresia ca metania este darul nostru pentru Dumnezeu, "moneda de schimb" pentru pacatele noastre, dar, treptat am realizat ca metania este un alt dar al lui Dumnezeu pentru noi, cei pacatosi. De altfel, toata Lucrarea Mantuitoare a lui Dumnezeu, prin Fiul Sau, mi se pare o plecare spre pamant a Sa, spre om, deci o metanie. Vai! Metania cea Mantuitoare, o Metanie a lui Dumnezeu In fata omului… acel om care se pregatea sa-L rastigneasca.

Ceea ce gasiti la adresa de mai jos (dati click aici):


Vedeti o lacrima, cumva?

este tot o metanie, simtita… si am scris-o.

Sa mergem la canon! Imi pare a fi o Intalnire… cu Mila lui Dumnezeu. Nu putem lipsi.


Miluieste-ma Dumnezeule, Miluieste-ma!

Catalin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.