Ziua Sfântului Sava, declarată zi liberă pentru minoritatea sârbă din România

Pe 10 aprilie 2019, Episcopul de Budapesta și administrator al Episcopiei sârbe de Timișoara, PS Lucian, a participat, la invitația Parlamentului Român, la sesiunea dedicată proclamării zilei Sfântului Sava ca zi liberă pentru minoritatea sârbă din România. Cu ocazia vizitei sale de lucru la București, Episcopul Lucian a vizitat satul Clejani, din regiunea Bucureștiului, cu edificii aflate sub amprenta unei mari personalități sârbe, căpitanul sfânt Misa Anastajević Mihailo (1885): Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Școala de Comerț – o clădirecopie a celei din Belgrad care poartă numele “Căpitanul Miša”, din păcate în ruine. Delegația a vizitat mormântul acestei mari personalități și a oficiat o slujbă. În acest sat, pe lângă limba română, încă se mai vorbește și astăzi limba sârbă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.