ESTONIA: Procesiune de 33 de Km, cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Este vorba despre o tradiție de 200 de ani, care a fost continuată duminică în Estonia, când zeci de pelerini credincioși care s-au adunat în cinstea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la Sărbătoarea Adormirii sale (calendar vechi iulian), după cum a informat Uniunea Jurnaliștilor Ortodocoși Ruși.

Procesiunea s-a derulat între Schitul Sfântul Ilie din Mănăstirea Pukhtitsa, din Vasknarva, până la însăși Mănăstirea Pukhtitsa, acoperind o distanță de peste 30 de Km, conform Bisericii Ortodoxe Estoniene a Patriarhiei Moscovei.

Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului Pukhtitsa este una dintre cele mai iubite mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe Ruse, având caracteristică specială faptul că nu a fost închisă niciodată în anii sovietici.

Mai multe fotografii de la această procesiune (și de la cea de anul trecut) au fost publicate și pot fi văzute intrând din pagina Lăcașuri Ortodoxe pe adresa indicată, aparținând revistei Orthodox Christianity.

Sursa foto: Mânăstirea Puhtitsa

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.