SFANTUL CHIRURG – pentru prima data, un film ortodox proiectat intr-o inchisoare din Bulgaria

Pentru prima dată, un film ortodox a fost proiectat într-o închisoare din Bulgaria, în orașul Stara Zagora.

Este vorba despre filmul „Sfântul chirurg“, pe tema Sfântului Luca din Simferopol, el insusi inchis ca prizonier – cu diferenta ca “el a încălcat legea omului [legislația sovietica anti-religioasă] și nu legile lui Dumnezeu”.

Organizatorii evenimentului s-au aratat uimiti de faptul ca “deținuții au reacționat negativ atunci când au văzut pasajele din film care aratau cum bolșevicii distrugeau bisericile și icoanele”.

Filmul a fost produs cu binecuvântarea Mitropolitului Nicolae de Plovdiv, iar informatia a fost oferita de Patriarhia Ortodoxa Bulara – https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=236033 [https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=236033] .

La rândul său, Mitropolitul de Stara Zagora a trimis o scrisoare de felicitare, cu ocazia proiectarii filmului (vezi foto dand click pe adresa: https://new.sliven.net/res/news/236033/18789905_10212989033185172_681976020_o.jpg): „Figura Sfantului Luca din Crimeea detronează multe mituri asociate cu doctrina creștină, care sunt susținute de dușmanii lui Dumnezeu.

Acest vas mare al Duhului Sfânt și-a exprimat în mod clar gândul că învățătura lui Hristos despre iubire și jertfa nu este o doctrină abstractă si indepartata de viața reală a lumii, ci este o forță eficientă, care poate schimba vieți.

Luca, aproape contemporan cu noi, a arătat că credința în Dumnezeu nu este ceva din trecut, ci ca ea dă roade si astăzi. Se confirmă faptul că omul poate fi atât om de știință, cat și dedicat lui Dumnezeu. El ne dă exemplul unei combinații intre o carieră strălucită și o viață bună”. (Lăcașuri Ortodoxe)Mai jos, va oferim trailerul acestui film ortodox: [

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.