A botezat, duminica trecuta… 1 173 de copii

Duminica trecută, in ziua dedicata Sfintelor Femei Mironosite în toate bisericile ortodoxe din întreaga lume – primii martori și vestitori ai Învierii Domnului – peste 1000 de copii georgieni au fost botezati ortodox.

Acest cel mai recent botez in masă a avut loc în Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi, fiind oficiat de către Patriarhul-Catolicos Ilia al II-lea. 1 173 de copii au fost botezați duminică, în timp ce alti peste 800 fusesera deja botezați la sărbătoarea Teofaniei (Botezul Domnului), în ianuarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conform unui raport in limba greaca al publicatiei Romfea [https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-georgias/14603-pano-apo-1173-baftistiria-eftase-o-patriarxis-georgias] , Patriarhul – devenit astfel nas de botez al acestor mii de copii – i-a binecuvântat pe toți noii botezati si a oferit fiecăruia dintre copilasi cate o cruce baptismală.

Primul astfel de botez în masă a avut loc in 19 ianuarie 2008, la acea data Patriarhul Ilia al Georgiei dand start unei inițiative care urmarea sa contribuie in mod direct si concret la îmbunătățirea situației demografice in Georgia. Astfel de Slujbe ale Botezului in masă se desfășoară de patru ori pe an, Primatul Bisericii Georgiene botezand personal și devenind nasul fiecarui al treilea copil (cel putin) al cuplurilor ortodoxe căsătorite care doresc acest lucru.

Patriarhul Ilia a ajuns sa fie un lider iubit al Bisericii Ortodoxe Georgiene inca din anii 1970 și este probabil cea mai de încredere figură publică din vechea națiune ortodoxă. Mulți părinți au fost bucuroși să aibă mai multi copii și, astfel, să îi încredințeze îngrijirii duhovnicesti ai arhipastorului lor pios, mai informeaza aceeasi sursa.

Pana in prezent – chiar merita amintit! – Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei a ajuns sa aiba… peste 30.000 de fini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.