Ucraina: Biserica Ortodoxa cere oprirea discriminarii credinciosilor din tara

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care functioneaza sub Patriarhia Moscovei, este preocupat de ostilitatile religioase din tara.

“Cazuri de încălcare a păcii civile, din motive religioase, sunt semnalate în anumite regiuni ale țării noastre. Au existat încercări de confiscare a bisericilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cazuri de încălcare a drepturilor credincioșilor și chiar atacuri la adresa vieții lor”, a declarat Sinodul.

Participanții la sesiunea care a avut loc la Kiev spun ca autoritățile locale admit încălcări ale legii, iar organele de drept nu protejeaza intotdeauna drepturile legale ale comunităților, clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (singura Biserica recunoscuta canonic in tara).

“Toate aceste fapte(…) provoca tensiuni sociale în statul nostru.(…) Ne confruntăm cu pericolul destabilizarii situației sociale si în alte regiuni ale Ucrainei”, arata documentul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.