Criza refugiatilor, discutata in Munchen, de 35 de episcopi si alti lideri din 20 de tari

Criza internationala a refugiaților va reprezenta punctul central al unei consultări a 35 de episcopi și lideri de Biserici din 20 de țări, care va avea loc maine în Munchen, Germania.

Vor fi prezenti reprezentanți ai Bisericilor din regiunile cele mai afectate: ortodocși, catolici, luterani, reformați, metodisti, reprezentanți din Orientul Mijlociu și Africa, precum și reprezentanți ai organizațiilor ecumenice, ai organizațiilor umanitare și ai refugiaților.

Acestia au fost invitati de catre secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, și de episcopul Bisericii Evanghelice Luterane din Bavaria, Dr. Heinrich Bedford-Strohm, care este, de asemenea președinte al Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania.

Noul val de refugiați care au venit în Europa în număr fără precedent, în ultimele săptămâni și luni, reprezintă o provocare pentru multe state și pentru Europa, în ansamblul său.

În această consultare de o zi, liderii Bisericilor vor lua in discutie modul în care creștinii din diferite Biserici din Europa, Orientul Mijlociu și Africa pot raspunde corespunzător provocărilor refugiaților.

Pe ordinea de zi se va mai afla, de asemenea, intrebarea privind modul in care Bisericile s-ar putea exprima, pe cât posibil, cu o singură voce, atunci când vine vorba despre discutiile cu guvernele din țările lor și de declarațiile publice.

Pentru a permite un schimb deschis de opinii, consultările nu vor fi deschise publicului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.