Taize 2015 – mai multi episcopi ortodocsi, prezenti la festivitatile din acest an

Mitropolitul Nestor de Korsun, Episcopul Marcu (Mitropolia Romana), Episcopul Ioan de Charioupolis și alti doi episcopi ortodocși (din Patriarhia Sarba si din Biserica Greciei) au participat la cea de-a 75-a aniversare a Comunității Taizé (Franta).

Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, s-a numarat, de asemenea, printre cei prezenti.

Comunitatea Taizé este o comunitate monastică creștină de bărbați, inițiata de Rev. Roger (Roger Louis Schutz-Marsauche), în 1940. Comunitatea este formată din mai mult de o sută de bărbați din multe națiuni care reprezintă în principal ramurile creștine romano-catolice și protestante. Viața lor se concentrează pe rugăciune și muncă.

Taizé a creat un stil unic de muzică religioasă care reflectă natura meditativă a comunității. Comunitatea, deși ca origine vest europeană, caută să gazduiască persoane și tradiții de pe întregul glob. Internaționalizarea este vizibilă chiar și în muzică și rugăciune. Sunt incluse chiar și cântece și icoane din tradiția ortodoxă.

Comunitatea Taizé a devenit o destinație importantă de pelerinaj creștin. Mii de pelerini călătoresc anual spre Taizé.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.