Patriarhul Serbiei discuta despre aspiratiile Kosovo de aderare la UNESCO

Patriarhul Irineu, al Bisericii Ortodoxe Sârbe, l-a primit in vizită pe Prim-Viceprim-Ministrul Serbiei și Ministrul de Externe Ivica Dacic, cu care a discutat despre activitățile legate de aspirațiile Kosovo, de aderare la UNESCO.

In cadrul intalnirii, s-a subliniat disponibilitatea de cooperare deplină și s-au luat in discutie modalitățile concrete de realizare a coordonării eforturilor care vizează garantarea intereselor Serbiei și ale Bisericii Ortodoxe Sârbe în provincia din sudul Serbiei.

Potrivit unui comunicat comun al Ministerului Afacerilor Externe și al Bisericii Ortodoxe Sârbe, la ședință au participat Ambasadorul sârb la UNESCO, Darko Tanaskovic, Șeful Departamentului Ministerului de Externe sârb responsabil la ONU, Danijela Cubrilo, și secretarul general al Ministerului, Veljko Odalovic.

De asemenea, la ședință au participat membri ai Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sarbe, Mitropolitul de Muntenegru și Litoral, Amfilohije, și Episcopul Irineu de Backa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.