Patriarhul Ecumenic a slujit in fosta Manastire Soumela, din Turcia

Pentru a șasea oară consecutiv, Patriarhul Ecumenic a oficiat slujba la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în biserica fostei Mănăstiri a Maicii Domnului, din Soumela, în Turcia.

Manastirea a fost fondata in anul 386, sub împăratul Teodosie I.

În 1923, mănăstirea a fost abandonata, în urma schimbului de populație între Grecia și Turcia.

In aceasta manastire, s-a aflat Icoana Maicii Domnului “Soumela”, care a fost transferata ulterior în Grecia, într-o mănăstire lângă Naoussa.

Fosta Manastire a fost deteriorata și jefuita, fiind restaurata incepand din 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe, de guvernul turc.

În 2010, pentru prima dată, patriarhului i s-a permis sa oficeze o slujba ortodoxa, o dată pe an, doar pe 15 august, la sărbătoarea mănăstirii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În acest an, alaturi de Patriarhul Bartolomeu, la Sfanta Liturghie au mai slujit Mitropolitul Stefan de Estonia (Patriarhia Ecumenică), Mitropolitul Ghenadie de Italia (Patriarhia Ecumenică) și Mitropolitul Vasile de Contantia (Biserica Ciprului), în prezența a mii de credincioși.

De asemenea, la Liturghie au fost prezenti, în acest an, Ambasadorul Greciei în Ankara, Kyriakos Loukakis, și Consulul General al Greciei în Istanbul, Evangelos Sekeris.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.