publicat în: Arhivă

Expozitie de exceptie in Philadelphia: Scrieri sacre. Texte extraordinare ale lumii biblice

O expozitie de exceptie are loc, in prezent, in Philadelphia, SUA.

Titlul expoziției organizate de Muzeul Penn din Philadelphia (15 august – 7 noiembrie), este: “Scrieri sacre. Texte extraordinare ale lumii biblice”.

Conform L’Osservatore Romano, obiectivul expozitiei este acela de a evidenția diferitele moduri în care Biblia și tradițiile care au inflorit in jurul ei au fost reprezentate prin secole, pe toate continentele.

Astfel, vizitatorii pot vedea unul dintre cele mai vechi fragmente din Evanghelia lui Matei, scris pe papirus, în greaca veche, in secolul al III-lea. Fragmentul conține începutul Evangheliei, în care este prezentat neamul lui Iisus.

Printre celelalte piese valoroase expuse, se numara si: prima traducere a Noului Testament în limba engleză (Rheims, Franța, 1582), prima Biblie neprescurtata, tipărita în Lumea Nouă (1663), Noul Testament in mai multe limbi, scris de savantul german Elias Hutter (Nuremberg, 1599, în 12 limbi: siriacă, ebraică, greacă, latină, germană, cehoslovaca, italiană, spaniolă, franceză, engleză, daneză și poloneză) etc.