S-a incheiat actiunea de actualizare a istoricelor tuturor parohiilor de pe cuprinsul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

Incepand de astazi, de la ora 12:00, absolut toate parohiile din Protopopiatul OLTENITA, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, sunt prezente pe Internet, cu propriul lor istoric actualizat.

Mai mult decat atat, astfel, s-a incheiat lucrarea de actualizare a istoricelor TUTUROR bisericilor existente in cadrul Episcopiei, indiferent de protopopiat.

Actiunea de actualizare a bazelor de date ale Episcopiei a demarat in ziua de 26 iunie 2015 (vezi editiile noastre anterioare de stiri) [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19757-netcreator-demareaza-programul-de-actualizare-a-bazelor-de-date-ale-retelei-episcopiei-sloboziei-si-calarasilor.html] , atunci cand mai multi voluntari ai Asociației Lăcașuri Ortodoxe, împreună cu Sectorul mass-media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, reprezentat de Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, coordonați de serviciul specializat in realizarea de software la comanda [https://www.netcreator.ro/] si de pagini web [https://www.netcreator.ro/] si servicii de gazduire web [https://www.netcreator.us/] NETCreator, au declarat deschis proiectul de ACTUALIZARE, DEZVOLTARE sau INITIERE (dupa caz) a BAZELOR DE DATE online, care includ istoricele și albumele foto ale tuturor parohiilor și mănăstirilor existente pe cuprinsul intregii Eparhii.

Astfel, istoricele si albumele foto de prezentare, care s-au adaugat de catre voluntarii Lacasuri Ortodoxe, in ultimele zile, in lista parohiilor si manastirilor – prezenta in paginile Episcopiei (pe harta informationala) si ale Protopopiatului OLTENITA, dar si in cadrul articolelor care fac referire la o anumita parohie – sunt, dupa cum ne informeaza specialistii serviciului NETCreator (care lucreaza direct cu voluntarii Asociatiei Lăcaşuri Ortodoxe®), urmatoarele:

Aprozi Buciumeni

Budeşti

Căscioarele

Sfântul Nicolae – Chirnogi

Capela Dreptul Lazăr – Chirnogi

Adormirea Maicii Domnului – Stupinele – Chirnogi

Capela Sfântul Gheorghe – Stupinele – Chirnogi

Chiselet

Surlari – Chiselet

Clăteşti

Coconi

Crivăţ

Cucuieţi

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Curcani

Capela Adormirea Maicii Domnului -Curcani

Dorobanţu – Plătăreşti

Frumuşani

Fundeni

Frunzăneşti – Fundeni

Gălbinaşi

Lămoteşti – Gălbinaşi

Gruiu

Luica

Luptători

Mănăstirea

Mitreni

Nana

Negoeşti

Nuci

Catedrala Sfântul Nicolae – Olteniţa

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şI Elena – Olteniţa

Biserica Sfântul Nicolae – Olteniţa Nord

Biserica Înălţarea Domnului – Eroi – Olteniţa

Capela Sfânta Cuvioasă Parascheva – Olteniţa

Biserica Sfântul Gheorghe – Olteniţa

Orăşti

Pădurişu – Filăstache

Podul Pitarului

Popeşti

Postăvari

Progresu – Sohatu

Radovanu

Coadele – Radovanu – filie

Sohatu

Spanţov

Stancea

Cetatea Veche – Spanţov

Sultana – Odaia Vlădichii

Şoldanu

Ulmeni

Tăuşanca – Ulmeni

Valea lui Soare – Ulmeni

Valea Popii

Valea Roşie

Valea Stânii

Vasilaţi

Prozanic – Vasilaţi

Noile istorice sunt adaptate Monografiilor oficiale, publicate recent de catre Editura Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

In plus, noua baza de date la care s-a lucrat a fost realizata intr-o formula perfect adaptata la cerintele noului CMS [https://www%2Cnetcreator.ro/] NETCreator puternic optimizat, proaspat implementat si el in sistemul informatic complex al Retelei informationale amintite.

Activitatea laborioasa s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, având drept scop furnizarea de informație permanent actualizată pentru utilizatorii Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ea se inscrie – intrucat vizeaza toate parohiile si manastirile din eparhie – in “Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Cu aceasta ocazie, au fost finalizate integral toate protopopiatele, dupa cum urmeaza:

Lehliu [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19955-au-fost-actualizate-istoricele-tuturor-bisericilor-din-protopopiatul-lehliu-prezente-pe-intenet.html] (reintroducere integrala text si albume foto),

Fetesti [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19852-au-fost-actualizate-istoricele-tuturor-bisericilor-din-protopopiatul-fetesti-pe-intenet.html%22%20target=%22_blank] (reintroducere integrala text si albume foto),

Urziceni [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19805-de-la-ora-12-00-toate-parohiile-din-protopopiatul-urziceni-au-istoricele-prezente-pe-internet.html%22%20target=%22_blank] (introducere integrala text si albume foto),

Slobozia [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/20154-au-fost-actualizate-istoricele-tuturor-bisericilor-din-protopopiatul-slobozia-pe-internet.html] (reintroducere integrala text si albume foto).

Calarasi [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/20285-de-astazi-toate-bisericile-din-protopopiatul-calarasi-prezente-pe-internet-au-istoricele-actualizate.html] (reintroducere integrala text si albume foto).

Oltenita (reintroducere integrala text si albume foto).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.