Friday 14 august 2015

S-a incheiat actiunea de actualizare a istoricelor tuturor parohiilor de pe cuprinsul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

Incepand de astazi, de la ora 12:00, absolut toate parohiile din Protopopiatul OLTENITA, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, sunt prezente pe Internet, cu propriul lor istoric actualizat.

Mai mult decat atat, astfel, s-a incheiat lucrarea de actualizare a istoricelor TUTUROR bisericilor existente in cadrul Episcopiei, indiferent de protopopiat.

Actiunea de actualizare a bazelor de date ale Episcopiei a demarat in ziua de 26 iunie 2015 (vezi editiile noastre anterioare de stiri) [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19757-netcreator-demareaza-programul-de-actualizare-a-bazelor-de-date-ale-retelei-episcopiei-sloboziei-si-calarasilor.html] , atunci cand mai multi voluntari ai Asociației Lăcașuri Ortodoxe, împreună cu Sectorul mass-media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, reprezentat de Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, coordonați de serviciul specializat in realizarea de software la comanda [https://www.netcreator.ro/] si de pagini web [https://www.netcreator.ro/] si servicii de gazduire web [https://www.netcreator.us/] NETCreator, au declarat deschis proiectul de ACTUALIZARE, DEZVOLTARE sau INITIERE (dupa caz) a BAZELOR DE DATE online, care includ istoricele și albumele foto ale tuturor parohiilor și mănăstirilor existente pe cuprinsul intregii Eparhii.

Astfel, istoricele si albumele foto de prezentare, care s-au adaugat de catre voluntarii Lacasuri Ortodoxe, in ultimele zile, in lista parohiilor si manastirilor – prezenta in paginile Episcopiei (pe harta informationala) si ale Protopopiatului OLTENITA, dar si in cadrul articolelor care fac referire la o anumita parohie – sunt, dupa cum ne informeaza specialistii serviciului NETCreator (care lucreaza direct cu voluntarii Asociatiei Lăcaşuri Ortodoxe®), urmatoarele:

Aprozi Buciumeni

Budeşti

Căscioarele

Sfântul Nicolae – Chirnogi

Capela Dreptul Lazăr – Chirnogi

Adormirea Maicii Domnului – Stupinele – Chirnogi

Capela Sfântul Gheorghe – Stupinele – Chirnogi

Chiselet

Surlari – Chiselet

Clăteşti

Coconi

Crivăţ

Cucuieţi

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Curcani

Capela Adormirea Maicii Domnului -Curcani

Dorobanţu – Plătăreşti

Frumuşani

Fundeni

Frunzăneşti – Fundeni

Gălbinaşi

Lămoteşti – Gălbinaşi

Gruiu

Luica

Luptători

Mănăstirea

Mitreni

Nana

Negoeşti

Nuci

Catedrala Sfântul Nicolae – Olteniţa

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şI Elena – Olteniţa

Biserica Sfântul Nicolae – Olteniţa Nord

Biserica Înălţarea Domnului – Eroi – Olteniţa

Capela Sfânta Cuvioasă Parascheva – Olteniţa

Biserica Sfântul Gheorghe – Olteniţa

Orăşti

Pădurişu – Filăstache

Podul Pitarului

Popeşti

Postăvari

Progresu – Sohatu

Radovanu

Coadele – Radovanu – filie

Sohatu

Spanţov

Stancea

Cetatea Veche – Spanţov

Sultana – Odaia Vlădichii

Şoldanu

Ulmeni

Tăuşanca – Ulmeni

Valea lui Soare – Ulmeni

Valea Popii

Valea Roşie

Valea Stânii

Vasilaţi

Prozanic – Vasilaţi

Noile istorice sunt adaptate Monografiilor oficiale, publicate recent de catre Editura Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

In plus, noua baza de date la care s-a lucrat a fost realizata intr-o formula perfect adaptata la cerintele noului CMS [https://www%2Cnetcreator.ro/] NETCreator puternic optimizat, proaspat implementat si el in sistemul informatic complex al Retelei informationale amintite.

Activitatea laborioasa s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, având drept scop furnizarea de informație permanent actualizată pentru utilizatorii Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ea se inscrie – intrucat vizeaza toate parohiile si manastirile din eparhie – in “Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Cu aceasta ocazie, au fost finalizate integral toate protopopiatele, dupa cum urmeaza:

Lehliu [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19955-au-fost-actualizate-istoricele-tuturor-bisericilor-din-protopopiatul-lehliu-prezente-pe-intenet.html] (reintroducere integrala text si albume foto),

Fetesti [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19852-au-fost-actualizate-istoricele-tuturor-bisericilor-din-protopopiatul-fetesti-pe-intenet.html%22%20target=%22_blank] (reintroducere integrala text si albume foto),

Urziceni [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/19805-de-la-ora-12-00-toate-parohiile-din-protopopiatul-urziceni-au-istoricele-prezente-pe-internet.html%22%20target=%22_blank] (introducere integrala text si albume foto),

Slobozia [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/20154-au-fost-actualizate-istoricele-tuturor-bisericilor-din-protopopiatul-slobozia-pe-internet.html] (reintroducere integrala text si albume foto).

Calarasi [https://lacasuriortodoxe.ro/stiinta-tehnica/20285-de-astazi-toate-bisericile-din-protopopiatul-calarasi-prezente-pe-internet-au-istoricele-actualizate.html] (reintroducere integrala text si albume foto).

Oltenita (reintroducere integrala text si albume foto).

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile