ISRAEL: Evreii radicali vor sa infiinteze Noul Regat Israelian

(Foto: AFP)Pe 3 august, Securitatea Israelului, l-a arestat pe celebrul activist evreu Meir Ettinger, suspectandu-l ca ar fi fost implicat în incendierea caselor din apropierea Nablus, în Cisiordania, conform The Guardian.

În vârstă de 24 de ani, Ettinger (foto) – una dintre cele mai cautate persoane de către serviciile de securitate israeliene – este, de asemenea suspectat în conducerea gruparilor extremiste care au incendiat lacasul de pe locul Inmultirii Painii si a Pestilor, din nordul Israelului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în luna iunie a acestui an.

După cum notează ziarul, Meir Ettinger este nepotul rabinului Meir Kahane, al cărui partid “Kach” a fost interzis in 1988 pentru incitare la rasism.

Tinerii radicali viseaza să răstoarne guvernul și să il înlocuiască cu un regim teocratic, care sa fie condus dupa Legea Iudaica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.