Cine sa mai creada in mass-media? Uite cum sunt pregatiti, astazi, jurnalistii… (video)

SUA lansează un proiect de 12 luni, pentru jurnaliștii de limbă rusă din țările baltice, investind sume mari in mod direct, impotriva mass-mediei rusesti care “dezinformeaza” in Europa de Est.

Ambasada SUA din Lituania a pus la dispozitia jurnalistilor din statele baltice, care vorbesc fluent limba rusa, 500.000$, a raportat Izvestia.

Proiectul, intitulat “Antrenarea in Jurnalism de Investigație impotriva Mesajelor Rusesti în Tările Baltice”, este programat sa se incheie până pe 30 noiembrie 2016. Informatia a fost raportata de Sputnik. Principalele obiective ale proiectului sunt pregătirea de reporteri, care sa împiedice activitatea mass-mediei de limbă rusă în Europa, conform unei declarații a Ambasadei SUA (https://vilnius.usembassy.gov/news-events/notice-of-funding-opportunity.html).

Proiectul are drept scop atragerea jurnaliștilor aflati la mijlocul carierei, precum și a experților din media, de la perifieria Rusiei.

Reprezentanții Ambasadei SUA din Vilnius vor coordona proiectul. În timpul instruirii, cei care participa la program vor lua parte la ateliere de lucru profesionale, în toate țările baltice și, de asemenea, vor călători în SUA, pentru a vizita redacții americane și școli de jurnalism.

Declarația oficială spune că Departamentul american de Stat intenționează să creeze o rețea de legătură constantă intre absolvenți programului, atât în ​​rândul țărilor baltice cat și cu mentorii lor americani.

“In Vest se poartă discutii aprinse despre pierderea războiului informațiilor <…> si s-au facut propuneri de finanțare a crearii unei mass-medii de limbă rusă, care sa lupte împotriva canalelor de informare rusești. Acest proiect a fost înființat în cadrul acestor discuții” – a declarat Andranik Mygranyan, politolog, pesntru Izvestia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.