Moda islamica promovata in Torino: cifre de afaceri de ordinul miliardelor de dolari

In 2014, domeniul a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 300 de miliarde de dolari și ar trebui să ajunga la valoarea de 484 miliarde, până în 2019.

Moda islamică se afla in centrul atentiei, la masa rotunda “Modest Fashion”, organizată la Palatul Civic Torino, astazi, de către municipalitate, Thomson Reuters și Camera Dubai.

La masa rotundă vor participa reprezentanți ai modei italiene, operatori internaționali din domeniul modei islamice, intreprinzatori și producători, conform Agentiei italienesti Ansa.

După Forumul Economic Islamic din Torino, de anul trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și dupa ce săptămâna viitoare va fi dedicata modei islamice, in octombrie va exista si o actiune dedicată produselor alimentare halal.

Conform unui interviu acordat de Gianmarco Montanari – director general al dezvoltarii economice a orasului Torino – agentiei Ansa:

“Printre țările cu cel mai mare număr de consumatori musulmani – conform celor mai recente date disponibile (2013) – se numara Turcia (39,3 miliarde de dolari), Emiratele Arabe Unite (22,5 miliarde de dolari), Indonezia (18,8 miliarde de dolari), Iranul (17,1 miliarde de dolari), Arabia Saudita (16 miliarde de dolari) și Nigeria (14,4 miliarde de dolari)”.

“Consumatorii europeni nu ar trebui să fie nici ei subestimati: Franța, Germania și Regatul Unit depasind 25 de miliarde de dolari – cheltuieli’, a conchis Montanari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.