publicat în: Arhivă

Patriarhul Kirill a sfintit sediul istoric Sinodal al Casei Eparhiale din Moscova

Pe 26 iulie, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a vizitat Casa Eparhiala din Moscova. Restaurarea campusului istoric (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) a fost realizată ca parte a programului prezidențial dedicat mileniului scurs de la mutarea la Domnul a Sfantului Print Vladimir.

Cu aceasta ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a tarnosit Capela Sfântului Print Vladimir Intocmai-cu-Apostolii, din Moscova, in Casa Eparhiala (fost sediul eparhial istoric), și a oficiat Sfânta Liturghie în biserica nou sfințită.

El a sfintit, de asemenea, biserica de jos dedicata Sfântului Tihon și Părinților Canonizați de Sinodul Local al Intregii Rusii, din 1917-1919.

Slujba a fost transmisa LIVE de rețeaua de televiziune Soyuz.

“Este o clădire istorică. Este istoria noastră comună. În această clădire, în 1917, Sindoul Local a luat o decizie foarte importantă și necesară privind independența Bisericii Ortodoxe Ruse”, a spus Emisarul Prezidential in Regiunea Centrala Federala, A. Beglov, subliniind că multe decizii ale Sindoului Local istoric sunt puse în aplicare în prezent prin eforturile Preafericirii Sale Patriarhul Kirill.