Patriarhul Kirill a sfintit sediul istoric Sinodal al Casei Eparhiale din Moscova

Pe 26 iulie, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a vizitat Casa Eparhiala din Moscova. Restaurarea campusului istoric (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) a fost realizată ca parte a programului prezidențial dedicat mileniului scurs de la mutarea la Domnul a Sfantului Print Vladimir.

Cu aceasta ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a tarnosit Capela Sfântului Print Vladimir Intocmai-cu-Apostolii, din Moscova, in Casa Eparhiala (fost sediul eparhial istoric), și a oficiat Sfânta Liturghie în biserica nou sfințită.

El a sfintit, de asemenea, biserica de jos dedicata Sfântului Tihon și Părinților Canonizați de Sinodul Local al Intregii Rusii, din 1917-1919.

Slujba a fost transmisa LIVE de rețeaua de televiziune Soyuz.

“Este o clădire istorică. Este istoria noastră comună. În această clădire, în 1917, Sindoul Local a luat o decizie foarte importantă și necesară privind independența Bisericii Ortodoxe Ruse”, a spus Emisarul Prezidential in Regiunea Centrala Federala, A. Beglov, subliniind că multe decizii ale Sindoului Local istoric sunt puse în aplicare în prezent prin eforturile Preafericirii Sale Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.