SUA este gata sa ofere Iranului echipament nuclear

Statele Unite și partenerii săi – China, Franța, Rusia, Marea Britanie și Germania – si-au exprimat disponibilitatea de a furniza Iranului echipament nuclear, în schimbul reducerii programului de inarmare nucleara, ca parte a negocierilor în curs, care urmaresc ajungerea la un acord nuclear cu Teheranul, conform presei din SUA.

Conform mass-mediei, Statele Unite și aliații săi ar putea ajuta Iranul sa reconstruiasca reactorul controversat din Arak (aproape finalizat), reducandu-i capacitatea de a produce plutoniu de uz militar si adaptandu-l unui program nuclear civil cu caracter pasnic.

De asemenea, SUA ar ajuta Iranul in problema alimentarii cu combustibil nuclear și suport în construcția și folosirea reactoarelor nucleare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.