In vremuri de lupta cu Ortodoxia in scoli, politicienii Romaniei se duc sa se inchine la Sfantul Mormant

Intr-o perioada in care cei aflati la putere in Romania fac tot ce pot pentru a-i indeparta pe copii de Ortodoxie, prin ingreunarea accesului lor la orele de religie, unde, mai nou, este nevoie de cereri suplimentare si speciale pentru frecventarea acestor cursuri, o delegatie din partea Camerei Deputatilor, condusă de dl. Presedinte Valeru Zgonea, s-a deplasat in… Ţara Sfântă, pentru a se inchina la Mormantul Sfant al Mantuitorului Hristos si in alte Sfinte Locuri ale Crestinismului.

Conform unui raport al Patriarhiei Romane, cu acest prilej, vineri, delegatia română a fost primită de Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului si a toată Palestina, la întâlnire participând și Reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri, Părintele Arhim. Teofil Anăstăsoaie, precum și Ambasadorul României în Israel, dna. Andreea Păstârnac.

Conform Patriarhiei, Patriarhul Ierusalimului a apreciat initiativa parlamentarilor romani de a se inchina la Sfintele Locuri ale Crestinismului și de a primi binecuvantare la Sfantul si de Viată purtatorul Mormant al Mântuitorului Iisus Hristos. Preafericirea Sa a prezentat succint situația religioasă și culturală pe care trebuie să o gestioneze Patriarhia Ierusalimului în aceste locuri și i-a îndemnat pe toți, să înțeleagă cât de important este rolul Bisericii, in a aduce pacea si echilibrul în această lume supusă agresiv secularizării.

În cursul aceleiasi zile, delegatia parlamentară a vizitat Asezământul Românesc de la Ierusalim, unde a fost primita de Părintele Arhim. Teofil Anăstăsoaie, care i-a prezentat istoria locului și a vorbit despre misiunea importanta pe care o desfăsoară acest lacas romanesc în Tara Sfântă. A fost rostita o rugaciune de binecuvantare pentru toti cei prezenti.

Din delegația romana au mai făcut parte: dl Gabriel Vlase – vice presedinte al Camerei Deputatilor, dna deputat Alina Gorghiu – liderul Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților, dl deputat Aurel Vainer – reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania in Parlamentul Romaniei, dl Cristian Panciu – Scretarul General al Camerei Deputatilor si dna Adelina Plade – Directorul General al Camerei Deputatilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.