publicat în: Arhivă

STIRI | Procesiunea tuturor rusilor, cu Icoana ‘Izbavitoarea’ a Maicii Domnului

Sfanta Icoana a Maicii Domnului “Izbavitoarea” a fost in mod miraculos descoperita în apropierea satului Tashla, în regiunea Samara, in anul 1917. De atunci, aceasta a fost pastrata intr-o biserica locala.

O procesiune religioasă cu Icoana “Izbavitoarea” are loc, in prezent, în mitropolia ortodoxa ruseasca de Nijni Novgorod. Participanții la procesiune poarta o replica a icoanei facatoare de minuni, de-a lungul Rusiei.

Procesiunea religioasă a tuturor rusilor a fost organizată de Societatea de Cazaci Militari Volzhsky, cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Practic, in fiecare zi procesiunea ajunge la o altă biserică – unde se savarasesc slujbe de mijlocire, Slujba Acatistului si a Privegherii. Participanții duc icoana, pe rand, in orice localitate locuita care are si o biserică.

Mitropolia de Nijni Novgorod a raportat că replica Icoanei din Tashla a fost deja in Eparhiile de Gorodets și Lyskovo, din regiune Nijni Novgorod. Participanții la procesiunea religioasă vor traversa teritoriile eparhiilor Nijni Novgorod și Vîksa, în această lună.