STIRI | Procesiunea tuturor rusilor, cu Icoana ‘Izbavitoarea’ a Maicii Domnului

Sfanta Icoana a Maicii Domnului “Izbavitoarea” a fost in mod miraculos descoperita în apropierea satului Tashla, în regiunea Samara, in anul 1917. De atunci, aceasta a fost pastrata intr-o biserica locala.

O procesiune religioasă cu Icoana “Izbavitoarea” are loc, in prezent, în mitropolia ortodoxa ruseasca de Nijni Novgorod. Participanții la procesiune poarta o replica a icoanei facatoare de minuni, de-a lungul Rusiei.

Procesiunea religioasă a tuturor rusilor a fost organizată de Societatea de Cazaci Militari Volzhsky, cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Practic, in fiecare zi procesiunea ajunge la o altă biserică – unde se savarasesc slujbe de mijlocire, Slujba Acatistului si a Privegherii. Participanții duc icoana, pe rand, in orice localitate locuita care are si o biserică.

Mitropolia de Nijni Novgorod a raportat că replica Icoanei din Tashla a fost deja in Eparhiile de Gorodets și Lyskovo, din regiune Nijni Novgorod. Participanții la procesiunea religioasă vor traversa teritoriile eparhiilor Nijni Novgorod și Vîksa, în această lună.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.