publicat în: Arhivă

STIRI | Statul Islamic nu a aparut din senin!

Insurgentii Statului Islamic nu au apărut “din senin”, ci ei sunt rezultatul previzibil al violențelor Primăverii Arabe care a cuprins Orientul Mijlociu, începând din 2011, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

“Statul Islamic este o amenințare reală, dar acesta nu a apărut din senin. Inca de la începutul crizei (poreclita Primăvara Araba), am avertizat că decizia rasturnarii, prin orice mijloace, a regimurilor existente nu se va termina bine”, a spus Lavrov, pentru un canal rusesc TV, la Vesti v Subbotu (Stirile de Sambata).

Șeful politicii externe ruse a declarat că protestele sporadice din 2011 au fost mai curând deturnate de “extremiștii și teroriștii pe care partenerii noștri occidentali i-au considerat, din păcate, aliați ai lor”.

Lavrov a declarat ca terorismul global nu va putea fi contracarat prin “desemnarea” unor anumite grupări, ca fiind “teroriste rele”, iar altele sa fie lasate sa actioneze cu agresivitate sau chiar sa fie ajutate sa răstoarne guverne nedorite.

Comentariul lui Lavrov a venit dupa ce Primul-Ministru canadian Stephen Harper a implicat ISIS în recentul atac din Ottawa.