STIRI Calarasi | Sfanta Filofteia a fost intampinata de – peste 3.000 de oameni (video si foto)

Peste 3.000 de persoane au participat ieri seară, în Călărași, la procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Mânăstirea Curtea de Argeș [https://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/uncategorized/1494-un-parinte-tata-mai-toata-ziua-la-lucru-si-o-mama-vitreg-invidioasa-fiica-avand-toate-virtutile-sfanta-mucenita-filoteea.html] . Aceasta s-a desfășurat, de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel [https://lacasuriortodoxe.sf-esc.ro/protopopiatul-calarasi/biserici-protopopiatul-calarasi/sfintii-apostoli-petru-si-pavel-calarasi.html] , pe Calea București, Prelungirea București, până la Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna [https://lacasuriortodoxe.sf-esc.ro/protopopiatul-calarasi/biserici-protopopiatul-calarasi/sfintii-imparati-constantin-si-elena-volna-calarasi.html] .

Astfel se deschide, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, seria manifestarilor legate de comemorarea minunilor petrecute cu 90 de ani în urmă, când, moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia au fost aduse în aceste locuri răvășite de secetă prelungită și incendii. În urma rugăciunilor de atunci, ploi binefăcătoare au udat meleagurile Călărășene, iar pământul a dat din nou roade.

Delegația care însoțește sfintele moaște este condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Procesiunea a fost transmisă în direct, prin serviciile specializate LiveCamera media PRODUCTION si NETCreator [https://netcreator.ro] și a putut fi urmărită pe site-urile: www.lacasuriortodoxe.ro, www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] , www.protoieriacalarasi.ro [https://www.protoieriacalarasi.ro] , www.eparhiaargesului.ro [https://www.eparhiaargesului.ro] , în rețeaua de televiziune prin cablu din țară a Trustului Eveniment TV, precum și în rețeaua web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. O reluare a acesteia poate fi în continuare urmărită la adresele web menționate.

Programul următoarelor evenimente poate fi consultat, dând click aici. [https://sf-esc.ro/informatii/9204-04-07-septembrie-2014-procesiune-cu-sfintele-moaste-ale-sfintei-mucenite-filofteia-de-la-curtea-de-arges.html]

Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia vor rămâne spre închinare până duminică, 7 septembrie 2014, ora 13:00, când delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului va pleca din Municipiul Călărași. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin Serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION, in colaborare cu Biroul de presa al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, va transmite in direct Slujba arhiereasca a Sfintei Liturghii, oficiata duminica in Biserica Volna, din Municipiul Calarasi.

In programul TV lacasuri Ortodoxe, puteti urmari, la aceasta ora, inregistrarea video a transmisiunii in direct efectuate cu ocazia primirii sfintelor moaste si a procesiunii care a urmat pe strazile orasului. In galeria media a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea mai multe fotografii surprinse la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.