Islamistii ii rastignesc pe crestini. Papa Francisc plange pentru martiri

“Am plans cand am vazut in mass-media noi creștini crucificati”, a spus Papa Francisc în timpul predicii sale de ieri, 2 mai 2014, tinuta in Casa Sfanta Marta:

“Astăzi, inca mai exista popoare care, în numele lui Dumnezeu, ucid și persecuta. Dar totuși, mulți, asemenea Apostolilor, sunt incantati ca s-au învrednicit să fie batjocoriți pentru numele lui Iisus”.

Într-o marturisire pentru Radio Vatican, din 18 aprilie, sora Raghida, fosta directoare a școlii Patriarhiei Greco-Catolice din Damasc, Siria, a relatat despre răstigniri “în orașe sau sate ocupate de elemente armate, de grupuri de extremiști musulmani, a caror alternativa oferita creștinilor pentru Shahada (profesarea credinței musulmane) este doar moartea…

In Maaloula au răstignit doi tineri, pentru că nu au vrut să se supuna Shahada. Le-au zis: ‘atunci vreti să muriti ca Stăpânul vostru? Sunteti liberi sa alegeti cum credeti. Ori Shahada, ori va răstignim’. Au refuzat si au fost rastigniti. Unul dintre ei a fost răstignit chiar în fata tatălui său”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.