Olanda: noua parohie Sfantul Porfirie din Tilburg, a Patriarhiei Ecumenice

Zilele trecute, Mitropolitul Athenagoras al Belgiei a oficiat o primă Liturghie în noua parohie Sfantul Porfirie, din Tilburg, Olanda.

Timp de mai mulți ani, preoții parohiei din Utrecht au oficiat aici, o dată pe lună, Sfanta Liturghie, în orașul universitar.

Credincioșii parohiei Sfantul Nectarie din Eindhoven, care traiesc in Tilburg, au cerut binecuvântarea Mitropolitului Athenagoras pentru crearea acestei parohii. Mitropolitul a propus ca aceasta să fie inchinată Sfantului Porfirie, care a fost canonizat de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice exact în ziua alegerii sale ca Mitropolit al Belgiei.

Intr-o prima faza, parohia va fi deservita de către Pr. Arkadi Vernikov, din parohia Sfantul Nectarie, din Tilburg.

La aceasta prima Liturghie, Mitropolitul Belgiei a fost înconjurat de patru preoți, la strana oferind raspunsurile surorile Mănăstirii Nașterii Maicii Domnului din Asten. La slujba au participat in jur de 100 de credincioși.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.