Mesaje: IPS Gherasim – Sub aripa Duhului Sfant! Ajunge episcop titular, cand altii se pensioneaza-

Reflectând la viața cea mult zbuciumată a Arhiepiscopului Gherasim al Râmnicului, gândul mă duce la pronia dumnezeiască.

Acest om a ajuns arhiereu la o vârstă, totuși, înaintată, la 56 de ani!

Primii 15 ani s-au împărțit între Galați, vreo 5, iar la Râmnic, vreo 10, sub ascultarea celor trei arhierei: Chesarie Păunescu, căruia îi fusese elev cernican, Antim Nica, arhiepiscopul sever și Iosif, cel cu glas înalt, ondulat artistic, care nu-și dorea niciun ajutor, la anii lui destul de multișori, o parte petrecându-i în cărucior.

A ajuns episcop titular la vârsta de 70 de ani, când alții se pensionează, sătui de muncă și năduf. Gherasim Arhiereul pășea ca un voinic, cu pas sigur și iute, ca sprinten episcop titular, al unei întinse și frumoase eparhii din România, cu trei județe și peste 1000 de parohii, cu 40 de mănăstiri și schituri.

†Calinic

Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.